Ceremónia Center

 

Kedves Látogató!

 

Nagyvőfélyi pályámat a 2000 évek elején kezdtem. A nagyszámú rokonságnak köszönhetően, gyermekkoromban sok lagziban részt vettem, melyekben néhai keresztapám látta el a nagyvőfélyi szolgálatot. Vidékünkön akkor még élt a régi hagyomány, miszerint a lagziban volt első és második, vagy másképp fogalmazva kis- és nagyvőfély. Így kerültem bele már akkor a szerepbe, egy-egy tréfás rigmus vagy vers elmondásával. Közben az évek elteltek és úgy döntöttem önállóan látom el ezt a tisztséget.

Vannak, akik nagyvőfélyt keresve jutnak el hozzám. Ilyenkor versekkel, játékokkal készülve népiesebb külsőt öntök. De vannak, akik ceremóniamesterként kérnek fel a rendezvény lebonyolítására, ilyenkor elegáns öltözetben konferálom végig a nap eseményeit.

Verseimben és a lakodalom irányításában hagyományos, konzervatív vonalat képviselek. A mai korban, ahol nincs nagy vonzereje a házasságkötéseknek, mindig jóleső érzéssel tölt el találkozni azzal a két emberrel, akik életük egyik legszebb döntésére készülnek. Jelenlétemmel mindig azon fáradozom, hogy erről a napról a lehető legszebb emlékeket őrizzék meg!

 

Az alábbi rövid videótárat, ajánlom szíves figyelmükbe!

Vőfélykedés